Skip to content

In het nieuws

20-02-2023 | Radio NPO1

Blijf-van-mijn-lijf-huizen in Alkmaar zitten overvol

Het zal je maar gebeuren: je bent slachtoffer van huiselijk geweld, je vreest voor je leven en je besluit: ik moet hier nú weg. Maar vervolgens blijkt het Blijf van mijn Lijf-huis vol te zitten. In de regio Alkmaar is het geen uitzondering. Slachtoffers worden zelfs in hotelkamers opgevangen. Christel Dingerdis van de Blijf Groep in Noord-Holland schuift samen met ervaringsdeskundige Fatima aan, in Dijkstra en Evenblij ter plekke.

10-12-2021 | Rodi Media

Geweld tegen vrouwen: Rowan werd geslagen, bedreigd en gestalkt door haar ex

Rowan Hislop had al vier jaar een relatie met Nick*, toen ze gingen samenwonen in Julianadorp. De klappen die hij haar gaf, kwamen vanaf dat moment vaker. Na vier maanden pakte ze haar spullen en ging ze wonen bij haar moeder. Toch bleven Nick en Rowan nog contact hebben: daar zorgde hij wel voor. Het geweld bleef. Ook bedreigde hij haar en vertoonde hij stalkgedrag. Hij reedt elke dag langs het huis van Rowan en haar moeder en heeft Rowan ook wel eens klemgereden bij haar werk.

Voor persvragen kunt u terecht bijCharlotte Broekhuizen, onze communicatie adviseur via contact@ervarings-deskundigen.nl

Contact

Als u behoefte heeft aan begeleiding, advies of een klankbord, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaringsdeskundige. Zij zijn goed getraind in het omgaan met complexe situaties en kunnen u ondersteunen bij het vergroten van uw professionele vaardigheden.