Skip to content

Partners

20-02-2023 | Radio NPO1

Blijf-van-mijn-lijf-huizen in Alkmaar zitten overvol

Het zal je maar gebeuren: je bent slachtoffer van huiselijk geweld, je vreest voor je leven en je besluit: ik moet hier nú weg. Maar vervolgens blijkt het Blijf van mijn Lijf-huis vol te zitten. In de regio Alkmaar is het geen uitzondering. Slachtoffers worden zelfs in hotelkamers opgevangen. Christel Dingerdis van de Blijf Groep in Noord-Holland schuift samen met ervaringsdeskundige Fatima aan, in Dijkstra en Evenblij ter plekke.

10-12-2021 | Rodi Media

Geweld tegen vrouwen: Rowan werd geslagen, bedreigd en gestalkt door haar ex

Rowan Hislop had al vier jaar een relatie met Nick*, toen ze gingen samenwonen in Julianadorp. De klappen die hij haar gaf, kwamen vanaf dat moment vaker. Na vier maanden pakte ze haar spullen en ging ze wonen bij haar moeder. Toch bleven Nick en Rowan nog contact hebben: daar zorgde hij wel voor. Het geweld bleef. Ook bedreigde hij haar en vertoonde hij stalkgedrag. Hij reedt elke dag langs het huis van Rowan en haar moeder en heeft Rowan ook wel eens klemgereden bij haar werk.

Wat anderen zeggen over Stichting Ervaringsdeskundigen:

Maria vertelt haar levensverhaal op duidelijke en gestructureerde wijze. Haar verhaal maakt veel indruk bij alle deelnemers, maar dankzij Maria haar manier van vertellen en open houding durft iedereen zijn vragen te stellen zonder dat het ongemakkelijk wordt. Het is een waardevolle bijdrage geweest aan onze scholingsdag.
Cynthia Kaak
Aandachtsfunctionaris huiselijk geweld Noordwest ziekenhuisgroep
Als ervaringsdeskundige kan je als geen ander aan geven wat het met hen doet! Tip van hen is dat je voorzichtig moet zijn met wat je belooft en wat je zegt!! Op het moment als er hulp wordt gevraagd door een slachtoffer, een luisterend oor heel fijn is voor hen. Deze tips en constatering neem ik mee.
Politie Alkmaar
Tijdens de kwaliteitsdagen voor de medewerkers van de politie Alkmaar in het 2e kwartaal van 2023, hebben we het slachtoffer centraal willen stellen in de verschillende presentaties en workshops. We hebben het absoluut goed voor met slachtoffers in het algemeen maar zeker die van van huiselijk geweld, ouder-kind geweld, stalking, eergerelateerd, geweld etc. Maar ook wij doen het niet altijd goed. Daarom wilden wij leren van de verhalen en ervaringen van de ervaringsdeskundigen. We hebben op deze dagen prima ondersteuning verkregen van de medewerkers van het team ervarings-deskundigen. Zij wisten met emotie hun persoonlijke en aangrijpende verhaal onder de aandacht te brengen van een grote groep politiemedewerkers. Doel was om te leren van de verhalen van deze vrouwen. Daar zijn we achteraf beschouwend zeker in geslaagd. Bedankt!
Politie Alkmaar
Veilig Thuis heeft enkele keren gebruik gemaakt van de ervaringsdeskundigen. Hun verhalen en ervaringen zijn waardevol om het onderwerp huiselijk geweld en kindermishandeling vanuit een ander perspectief te bekijken. Bijvoorbeeld doordat zij hun ervaringen delen bij congressen of trainingen voor professionals. Of door mee te lezen met beleidsstukken en daarop te adviseren. Ook hebben ervaringsdeskundigen meegewerkt aan een artikel voor de krant. Door hun persoonlijke verhaal toe te voegen aan beleid en strategie zetten we een krachtig verhaal neer, kunnen professionals beter begrijpen wat mensen nodig hebben als zij te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling.
Veilig Thuis

Organisaties waar Stichting Ervaringsdeskundigen al mee samenwerkt:

Voor persvragen kunt u terecht bijCharlotte Broekhuizen, onze communicatie adviseur via contact@ervarings-deskundigen.nl

Contact

Als u behoefte heeft aan begeleiding, advies of een klankbord, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaringsdeskundige. Zij zijn goed getraind in het omgaan met complexe situaties en kunnen u ondersteunen bij het vergroten van uw professionele vaardigheden.